بيماريهاي نوزادان


 





 

آيا مي توانم براي فرزندم از داروهاي گياهي استفاده كنم؟
 

بسياري از والدين از داروهاي گياهي براي درمان مشكلات مختلف خود استفاده مي كنند و مي خواهند بدانند كه آيا مي توان اين داروها را به كودك داد. قبل از اين كه در مورد دادن مواد گياهي به كودك خود بينديشيد، از خود اين سوالات را بپرسيد:

* آيا بيماري يا وضعيت كودك تشخيص داده شده است؟
 

شما ممكن است وسوسه شويد كه خودتان مشكل را حل كنيد زيرا عقيده داريد كه مي دانيد مشكل چيست و داروي گياهي در دسترس است. هرگز خودتان تشخيص ندهيد. ممكن است به صورت ناخواسته يك وضعيت بالقوه خطرناك را ناديده بگيريد.

* آيا در مورد دادن داروهاي گياهي به كودك با پزشك اطفال مشورت كرده ايد؟
 

قبل از دادن چيزي كه پزشك توصيه نكرده است، با او مشورت كنيد. هرگز بدون مشورت با پزشك خود كودك را درمان نكنيد.

* آيا گياهان براي درمان مشكل شما موثر هستند؟
 

داروي گياهي را تنها به اين دليل كه "ممكن است" به كودك كمك كند به او تجويز نكنيد چون ممكن است باعث مشكلات بيشتري شود. عوارض داروهاي گياهي را بدانيد. بسياري از افراد گياهان دارويي را "مواد طبيعي" مي دانند و عقيده دارند كه گياهان بي ضرر هستند. به هر حال، حتي يك درمان ضعيف گياهي مي تواند در كودك عوارض جانبي ايجاد كند.

* آيا كودك داروهاي ديگري مصرف مي كند؟
 

اگر كودك شما داروهاي ديگري كه توسط پزشك تجويز شده يا داروهاي بدون نسخه پزشك مصرف مي كند، بيشتر در مورد افزودن داروهاي گياهي بينديشيد. بعضي از داروهاي گياهي زماني كه با داروهاي ديگر مصرف مي شوند عوارض جانبي دارند. قبل از اين كه هر نوع داروي گياهي به كودك بدهيد با پزشك اطفال يا متخصص داروساز مشورت كنيد.

* آيا گياهان دارويي حاوي تركيبات ديگري نيز هستند؟
 

بعضي از گياهان علفي حاوي غلظت زيادي از الكل هستند. چنين گياهي اغلب به اشكال گوناگون وجود دارد. بعضي از آنها قوي تر از سايرين هستند.

* داروهاي گياهي كجا توليد مي شوند؟
 

بعضي از اين داروها در مكانهايي توليد مي شوند كه مي توانند با مواد خطرناك آلوده شوند.

* دوز صحيح دارو براي كودكي به وزن و اندازه شيرخوار شما چقدر است؟
 

درمورد كاربرد داروهاي گياهي در كودكان مطالعات چنداني انجام نشده است. تجويز مقدار كمي دارو نسبت به دوز بالغين دلالت بر سالم و بي خطر بودن آن ندارد.
*******

انسداد مجراي اشكي چيست و چه بايد كرد؟
 

عفونت خفيف پلكها كه در ماه هاي اول تولد در بسياري از بچه ها ديده مي شود و معمولا در يك چشم به وجود مي آيد مي تواند نشاندهنده انسداد مجراي اشكي باشد. چشمها به خصوص در هواي سرد و توفاني، خيس و اشك آلود مي شوند. ماده سفيد رنگي در گوشه چشم و لبه پلكها جمع مي شود. اين ترشحات ممكن است موقعي كه كودك مي خواهد از خواب بيدار شود، پلكها را به هم بچسبانند. مجراي مسدود اشك باعث نمي شود كه سفيدي چشم ورم كند.
مجراي اشك در گوشه داخلي پلك قرار دارد و ترشحات را به حدقه چشم و داخل بيني هدايت مي كند. موقعي كه اين مجرا بسته است، اشك جمع مي شود و روي گونه راه مي افتد. از آنجا كه هنگام انسداد مجاري اشكي، چشم توسط اشك شسته نمي شود، دچار عفونت خفيف مي شود. در اين صورت پزشك بايد چشم را معاينه و درمان كند. معمولا با تركيبي از پماد و قطره چشمي و ماساژ ملايم مجراي اشكي، اين عارضه درمان مي شود. پزشك به شما نشان خواهد داد كه چگونه اين كار را انجام دهيد.
عارضه انسداد مجراي اشكي شايع است، اما جدي نيست و به چشم آسيب نمي رساند. ممكن است اين وضع تا ماهها ادامه پيدا كند و در اغلب موارد اگر كاري هم نكنيد، درمان مي شود. اگر بعد از يك سال باز هم اين وضع ادامه داشت، چشم پزشك با عمل ساده اي عارضه را درمان مي كند. هنگامي كه مژه ها به هم مي چسبند، مي توانيد با كمي آب گرم و پنبه و يا با دست تميزي كه خيس مي كنيد مژه هاي كودك را از هم باز كنيد. مراقب باشيد كه آب خيلي داغ نباشد، چون پوست پلكها به حرارت بسيار حساس هستند.
*******

روي سر كودك شيرخوار من لايه اي از پوسته هاي چرب و قهواه اي وجود دارد. علت آن چيست؟
 

اين پوشش شامل مواد مومي قهوه اي رنگ يا زرد رنگ بر روي سر كودك است كه درماتيت سبورئيك ناميده مي شود و در بين نوزادان و شير خواران شايع است. اين حالت معمولا از 1 تا 12 هفتگي به دنبال تولد رخ مي دهد و نيمي از شيرخواران به اين حالت گرفتار مي شوند. اگر كودك شما مبتلا به اين وضعيت است، تكه هاي پوست ورقه ورقه شده را بر روي سر كودك مشاهده خواهيد كرد. اين حالت در مناطق ديگري از صورت يا در خط رويش مو نيز ممكن است ديده شود. اين وضعيت دردناك نيست و خارش هم ندارد اما ظاهر بدي دارد. اين شكل از درماتيت مي تواند با تجويز لوسيون هاي مخصوص توسط پزشك درمان شود. كاربرد يك برس نرم براي برداشتن تكه هاي پوست به صورت ملايم، پس از ماليدن لوسيون به سر كودك مفيد است.
*******

براي درمان درماتيت سبورئيك سر نوزاد چه مي توانم بكنم؟
 

براي مراقبت و تميز نگداشتن سر نوزادي كه به اين وضعيت مبتلا شده مي توانيد از روغنهاي گياهي مانند روغن زيتون استفاده كنيد و اگر كودك شما مبتلا به عفونت يا بيماري ديگري در اين ناحيه نشده باشد، مي توانيد اميدوار باشيد كه درمنزل و با مراقبت هاي لازم وضعيت او بهبود يابد:
* سر كودك را با آب مرطوب كنيد.
* از روغن براي نرم كردن ورقه هاي پوست سر كودك استفاده كنيد تا هنگام شستشو با شامپو به آساني از روي پوست سر كودك جدا شوند. .
* با شامپو سر كودك را بشوييد.
* به طور ملايم سر كودك را خشك كنيد.
* ناحيه مبتلا را خشك و تميز نگهداريد.
* تكه هاي پوستي را بدون چرب و مرطوب كردن بصورت بالا نكنيد، زيرا ممكن است ملتهب يا عفوني شوند.
ممكن است هيچ علامتي از عفونت در سر كودك وجود نداشته باشد. اگر پوست سر كودك علايمي از ترشح يا چرك نشان دهد، اگر پوسته هاي چرب به درمان ذكر شده در بالا پاسخ ندهد اگر پوست قرمز يا ورقه ورقه شود يا ناحيه اي از سر ملتهب شود، با پزشك تماس بگيريد. اگر علايمي از التهاب يا قرمزي در نقاط ديگر بدن وجود دارد، اين حالت مي تواند بر مشكل ديگري دلالت كند، بنابراين حتما با پزشك اطفال تماس بگيريد.
منبع:www.ninisite.com